Повернутися до списку статей

Я з дитинства не люблю кашу. У мене вона досі асоціюється з грудочками в манної каші, розмазаний по тарілці. Однак усі знають, наскільки каша корисна. Особливо вранці на сніданок, адже круп’яні каші багаті клітковиною, жирами, білками, мінеральними речовинами, мікроелементами, вуглеводами і вітамінами, що заряджає нас енергією на цілий день. Крім того, каші дуже ситні, ми не зголодніємо до обіду і таким чином позбудемося шкідливих перекусів.

Якщо ви не можете змусити себе і своїх домочадців їсти каші на сніданок, тому що вони несмачні, то не зневіряйтеся – кашу можна зробити дуже смачною, не докладаючи для цього великих зусиль.

Пшоняна каша.

Пшоняна каша дуже і дуже корисна. Вона допомагає нашому організму очиститися від шлаків, що дуже важливо. Крім того пшоняна каша посідає перше місце серед каш за вмістом заліза.

Смачну пшоняну кашу можна приготувати з гарбузом. На півтори склянки пшона знадобитися 3 склянки води, 500 грам свіжої (або замороженої) гарбуза і 1 чайна ложка солі. Гарбуз очищаємо, нарізаємо (це можна зробити ввечері, щоб не витрачати час вранці), кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо хвилин 15. Потім додаємо промите пшоно і варимо ще хвилин 20. Коли кашка загусне, можна її їсти. Вона буде смачнішою, якщо дати їй хвилин 30 настоятися. Складного в приготуванні нічого немає. Фактично вона готується сама, а Ви поки можете на роботу збиратися.

Гречана каша.

Гречана каша на відміну від інших каш містить амінокислоту лізин, яка необхідна нашому організму для боротьби з вірусами, крім того, вона відмінно допомагає кальцію засвоюватися в організмі. Крім лізину гречана каша багата вітамінами групи В, білком, калієм і кальцієм.

Гречана каша стане смачнішою, якщо в неї додати ягоди або шматочки ківі. І не забувайте додавати трохи вершкового масла при варінні, тоді ваша кашка НЕ ​​буде сухою.

Рисова каша.

Рисова каша корисна завдяки високому вмісту клітковини, різних мінералів. Однак у рисі міститься і багато крохмалів. Щоб позбутися (на жаль, не повністю) від нього, досить замочити рис на ніч. Тоді він ще й звариться швидше.

Дуже смачна рисова каша виходить з чорносливом. На 4 порції Вам знадобитися 150 грам рису, 600 мл води, 100 г чорносливу, трохи вершкового масла, солі (3 грами) і цукру (10 грам). Заливаємо рис з сіллю і цукром окропом і ставимо на повільний вогонь варитися. Одночасно з рисом в іншій каструльці варимо чорнослив (просто доводимо до кипіння і варимо хвилинки три). Коли рис загус, додаємо в нього чорнослив, перекладаємо в горщик і відправляємо в духовку хвилин на 20.

Вівсяна каша.

Вівсяна каша вам просто необхідна, якщо у Вас проблеми з шлунково-кишковим трактом або печінкою. Крім того, вівсяна каша здатна знижувати холестерин.

Однак саме її велика перевага перед іншими кашами, на мій погляд в тому, що вона дуже швидко готуватися. Її навіть краще не варити, а заварювати, тобто заливати окропом і залишати настоюватися хвилин 10. У кашу можна додавати джем, мед або горіхи.

Звичайно, якщо Ви живете одна, то витрачати стільки часу вранці на приготування каші для себе коханої Вам не захочеться. Тоді спробуйте готувати кашу для себе на вечерю. Хоча б пару разів на тиждень. По-перше, це смачно, по-друге, корисно, а по-третє, це швидко і просто. До речі, себе Ви можете побалувати гурьевской кашею. Так, дійсно побалувати, тому що вона дуже смачна. Одного разу, це було давним-давно, в столітті 19, граф Гур’єв був запрошений на обід до відставного офіцерові. На обід подавали кашу. Графу вона настільки сподобалася, що він викликав кухаря, розцілував його, а потім… купив!

Але повернемося до нашої каші. Для її приготування нам знадобиться 1 склянка манної крупи, 3 склянки вершків, півсклянки цукру, 200 грам очищених волоських горіхів, півсклянки родзинок, 100 грам мармеладу (я замінила його на цукати), 3 столові ложки варення (мені подобається з полуничним) і 1 столова ложка цукру.

Отже, все готово – можна приступати! Почнемо з горіхів. Обшпарюємо їх, очищаємо від шкірки. Половину горіхів подрібнюємо, іншу половину обвалюють у цукрі (зручно і красиво, якщо це половинки горіхів) і недовго обсмажуємо в духовці. Далі час вершків. Виливаємо їх в каструльку і починаємо варити. Коли на вершках з’явиться рум’яна пінка, знімаємо її і викладаємо на тарілочку. Так пінку потрібно зняти 5 разів. Додаємо в вершки манку, цукор і варимо. Коли кашка загусне, додамо родзинки, горіхи і мармелад, все перемішаємо, перекладемо в горщик (шар кашки – рум’яна пінка від вершків – шар кашки і т.д.), посиплемо цукром і відправимо ненадовго в духовку до утворення скоринки. Прикрашаємо кашу заздалегідь приготованими горіхами в цукровій глазурі і ягодами.

Також читайте here.

З чим читають

Розшарься!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five − four =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.