Як виростити авокадо з кісточки

Як виростити авокадо з кісточки

Люди, що займаються кімнатним квітникарством, часто знаходять особливу принадність у тому, щоб виростити яке-небудь рослина самостійно. Чекати, коли проклюнеться перша зелена ниточка, з особливим трепетом доглядати за тоненьким росточком, стежити, як він набирає силу, перетворюючись на соковитий кущик.

З кісточкою авокадо процес йде трохи по-іншому, але все одно цікаво. І приводів для душевного трепету теж вистачає. Бажано починати процедуру в березні: такі закони природи, навесні все краще росте.

Плід повинен бути м’яким, стиглим, а кісточка великої і добре сформованою. В її нижній тупий кінець можна без сорому увіткнути три-чотири сірники. На таких ходулях слід розташувати кісточку у воді таким чином, щоб вона занурювалася туди тільки до половини.

Далі потрібно терпляче міняти воду, не допускаючи зміни її рівня, а також загнивання. Через пару місяців є непогані шанси побачити корінець. Бажано дати йому трохи зміцніти, а потім можна пересаджувати в грунт.

Авокадо воліє легку, некислу грунт. У ній потрібно підтримувати постійну, але не сильну вологість, вводити підгодівлі 2 рази на місяць. Освітлення потрібне гарне, допускається трохи сонця вранці або ввечері. Якщо світла не вистачає – пагони некрасиво витягуються.

Розвивається рослина досить швидко, взимку зупиняючись. За рік надбавка становить 30-40 см. Якщо врахувати, що в природі авокадо – це велике дерево, в домашніх умовах потрібно приготувати просторе місце. З часом доведеться робити обрізку, щоб контролювати зростання.

Плоди на підвіконні навряд чи можна отримати – занадто складно створити умови мексиканського лісу. Тим не менш, деревце авокадо може стати прекрасним, екзотичним прикрасою кімнати і гордістю власника.

Коментарів немає Перейти на сайт: Джерело

Розшарься!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one + 15 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.